Waarom zorgt alcohol toch altijd voor een kater?

8 december 2021 Door Admin 0

De vraag die we onszelf allemaal wel is stellen; waarom heb ik een kater? Of waarom heb ik zoveel gedronken? Deze vragen hebben we allemaal wel eens wanneer we de volgende ochtend opstaan na een avondje doorhalen. Afgelopen decennia zijn er tal van onderzoeken geweest hoe het kan dat je de ene keer een kater hebt en de andere keer niet. Echter, is er geen duidelijke verklaring waarom dit gebeurt. Wat wel zeker is, is dat alcohol zorgt voor uitdroging en je lever alcohol moet afbreken in je lichaam. Wanneer je dus een flink avondje aan het zuipen bent of een drankspel speelt kan het wel is zijn dat je de volgende dag nog last hebt van een kater omdat je lever de alcohol niet heeft afgebroken.

Welke drank zorgt voor de minste kater?

Dus, welke drank zal nou voor de zachtste kater zorgen? Per persoon is dit verschillend, dit kan komen door gewenning of aanleg. Zo kan de ene persoon beter tegen bier en de ander beter tegen wijn. Feit is wel dat hoe hoger het alcohol percentage van een bepaalde drank hoe zwaarder jouw lever het gaat krijgen met het afbreken ervan. Daarnaast zorgt de hoeveelheid drank natuurlijk ook voor het bepalen van de kater. Wanneer jij liters bier, wijn of sterke drank weg drinkt zal je he hoe dan ook zwaar krijgen de volgende ochtend. Advies is dan ook om altijd te drinken met mate!

Welke drank te gebruiken bij een drankspel?

Dus wanneer jij nu met je vrienden aan de tafel gaat zitten voor een avondje zuipen wordt er vaak een drankspel gespeeld. Maar wat is dan de beste drank om een drankspel mee te spelen. Heel makkelijk gezegd, dat ligt opnieuw aan de hoeveelheid. Omdat bier een lager alcohol percentage heeft is het gemakkelijker om een drankspel met bier te spelen, zo kan je namelijk meer drinken. Sterke drank zorgt eerder voor een kater omdat dit erg snel op je lichaam slaat. Drankspellen staan er natuurlijk om bekend dat er veel gedronken word dus houd in de gaten wat je drinkt en hoeveel je drinkt!