Alles wat je moet weten over de lekkere Bardolino wijnen

15 juli 2021 Door Admin 0

Bardolino wijnen zijn een van de meest populaire Italiaanse wijnen. Ze zijn daarom bij verschillende winkels aan te schaffen. De wijn wordt al eeuwen geproduceerd. Dit gebeurt aan de rand van het Gardameer. De wijn heeft een herkenbare smaak, waar velen naartoe trekken. Het zijn eenvoudige, maar karakteristieke wijnen die redelijk goedkoop zijn. Wellicht dat hier de populariteit ook vandaan komt. Om het karakteristieke in de wijn te krijgen, wordt gebruik gemaakt van verschillende druivensoorten. Hierbij gaat het om zowel bekendere als minder bekende inheemse soorten, die stuk voor stuk voor smaak zorgen.

Voor verschillende gerechten

De Bardolino wijnen zijn fris van smaak, niet al te zwaar en droog. Het zijn altijd rode wijnen. Hiervoor worden de wijnen op traditionele wijze gemaakt, waarbij de flessen 12 maanden naar een wijnkelder gaan voordat ze op de markt verschijnen. Er gaat dus veel tijd overheen voordat jij de fles in handen kunt krijgen. Maar dan? Wanneer kun je deze het beste serveren? Voornamelijk bij lichte gerechten zal deze wijn volledig tot zijn recht komen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan pasta’s of salades. Uiteraard kun je hem ook bij een groot aantal andere gerechten serveren als je dit lekker vindt.

De temperatuur van de wijn bepalen

Daarnaast moet je opletten bij welke temperatuur je Bardolino wijnen gaat serveren. De meeste Italiaanse rode wijnen moeten altijd op kamertemperatuur bewaard worden. Alleen is dit bij deze wijn niet het geval. Deze kun je namelijk beter gekoeld bewaren en dus ook koel serveren. Op deze manier kun je optimaal gaan genieten van de kruiden, smaken en aroma’s die deze wijn bevat. Als dit voor jou niet nodig is, kun je hem ook gewoon op kamertemperatuur houden. Als je meer wilt weten, kun je hier nog meer bijleren.