Bruiloft catering & Bedrijfsfeest catering: 3 tips voor een klein budget

6 april 2021 Door Admin 0

Dat de catering voor een bruiloft of bedrijfsfeest niet goedkoop is, weten velen waarschijnlijk al aan het begin van hun planning. Toch volgt bij velen de ontgoocheling, nadat zij de prijzen voor de catering hebben bekeken. Dit is meestal de grootste kostenpost en kan menig budget overstijgen. Gelukkig in dit blog enkele tips en trucs om geld te besparen op de catering voor je bruiloft of bedrijfsfeest – zonder dat je gasten het merken. Lees hier hoe je eten en drinken kunt serveren en toch zo goedkoop mogelijk uit bent.

1. Catering is cruciaal bij het kiezen van een trouwlocatie

Zelf doen betekent natuurlijk niet dat je het zonder cateraar of bedienend personeel moet stellen. Het is immers niet mogelijk en ook niet praktisch om al het eten alleen te bereiden en op te dienen. Wat je wel kunt doen, is bewust de cateraar kiezen. Op veel locaties ben je al contractueel gebonden om de “huiscateraar” voor je feest te boeken. Je hebt dus geen keuze en de prijzen voor dergelijke aanbieders liggen dan ook meestal boven het gemiddelde.

Daarom is het zinvol om al tijdens de bezichtiging van de locatie te vragen naar de mogelijkheden en de prijzen voor de catering. Op sommige locaties kun je zelf de catering organiseren als je dat wilt en zo aanbiedingen krijgen van verschillende cateringbedrijven. Bovendien heb je dan een grotere keuze wat betreft het geserveerde eten en drinken.

2. De juiste hoeveelheid

Zodra je een betaalbare traiteur gevonden hebt die het menu van jouw keuze zal samenstellen, moet je de volgende typische fout proberen te vermijden: Op veel bruiloften of bedrijfsfeesten, wordt er gewoon veel te veel eten geserveerd. Het meeste voedsel belandt in de vuilnisbak of je blijft zitten met een hoop restjes. Ongeopende drankjes worden gewoonlijk door de cateraar teruggenomen en dus niet in rekening gebracht, maar dat geldt natuurlijk niet voor het eten. Omdat opgewarmde restjes niet gewoon op de volgende bruiloft geserveerd konden worden.

3. De juiste keuze van gerechten

Een voorgerecht of saladebuffet, een hoofdgerecht met een vegetarisch alternatief en een klein dessertbuffet zijn dus prima geschikt. Bovendien kan de keuze van de gerechten bepalen hoe duur de catering in zijn geheel zal zijn. Vlees en vis zijn vaak de grootste kostenfactor. Hou je aan seizoens- en streekproducten. Deze zijn meestal van betere kwaliteit, goed voor het milieu en ook voor je portemonnee.